Warning: A non-numeric value encountered in /home/terrahub/public_html/wp-content/themes/kalium/includes/classes/core/kalium-helpers.php on line 422

Living Streets na tri načina i projekt CLIME ili transgeneracijsko putovanje kroz prostor i vrijeme!

Tog vrelog ljeta 2021. godine, događalo se mnogo dobrih stvari – Križevci su proveli Living Streets u čak pet kvartova, Poreč je doputovao do prvog parkleta u Hrvatskoj, Labin je krenuo s inicijativom Green+ kao pilot u Istri, a none i nonići iz Pule pričali su priče o životu i klimi i tako postali dio proširene stvarnosti. Hm, pitate se kako?

O svemu tome možete čuti na našem kratkom webinaru, na kojem će iz prve ruke gradovi Križevci, Labin, Poreč i Pula sa svojim suradnicima predstaviti kako su unatoč protekloj „korona-godini“ uspješno proveli dva projekta – Living Streets ili Žive ulice i CLIME ili transgeneracijsko putovanje kroz prostor i vrijeme uz pomoć proširene stvarnosti. Pridružite nam se, inspirirajte i kreirajte zajedno novu priču u svom gradu!

Webinar će se održati 25.02. 2022. od 10:30 do 12h

Na poveznici: https://zoom.us/j/93862819388?pwd=UnlhMVp5cVBRL3JDaTd6eFpDcG5sZz09

Molim vas popunite kratki obrazac za prijavu: https://forms.gle/oBVJn4eaBE2emNP89

Living Streets pomaže jedinicama lokalne samouprave da unaprijede suradnju s građanima i pokrenu bolju interakciju u planiranju i upravljanju, da djeluju kao partneri, prijatelji i susjedi na obostrano zadovoljstvo. Građani tako mogu privremeno pretvoriti ulicu u mjesto o kojem su oduvijek sanjali, a to u konačnici može dovesti do mjesta koje je ljepše za život i rad, u kojem su građani aktivno uključeni u proces donošenja odluka. Kako se to dogodilo u pet križevačkih kvartova čut ćemo iz prve ruke od Ivane Šatrak iz energetske zadruge KLIK, a kako je Poreč putovao do svog prvog parkleta čut ćemo od Gordane Lalić iz gradskog poduzeća Parentium. Grad Labin iskoristio je Žive ulice da predstavi i starta svoju Green+ inicijativu o kojoj ćemo čuti od Ane Tavić iz udruge Green+.

A proširena stvarnost? To je tek priča i to ne bilo kakva, to je klimatska priča iz davnina! O eksperimentalnom transgeneracijskom putovanju kroz prostor i vrijeme grada Pule čut ćemo od inovativnog tima kojeg je okupio Impact House Consulting.

photo credits: Living Streets Poreč @ Jelena Vojinović

***

EUKI Living Streets projekt okupio je zajednicu europskih gradova u energetskoj tranziciji Energy Cities te tri različite organizacije – iz Portugala Oeste Sustentavel, iz Grčke Sustainable City Network i Terra Hub iz Hrvatske.  Projekt je financiran iz programa EUKI (Europska klimatska inicijativa) njemačkog Federalnog ministarstva okoliša, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti. Više informacija na EUKI Living Streets – Energy Cities (energy-cities.eu)

Projekt CLIME dio je The New European Bauhaus inicijative te je proveden u Gradu Puli pod vodstvom tvrtke Impact House Consulting i partnera Gamechuck i Terra Hub-a, uz podršku EIT zajednice znanja i inovacija. Više informacija na https://www.impact-house.com/clime/